Sprang du 25manna 1997- då kanske du känner igen dig i år!

I år vänder 25manna tillbaka till samma marker som hösten 1997.  

Då var det 357 förväntansfulla lag som ställde upp på startgärdet, som för övrigt är årets arena!

Först tillbaka på startsträckan var det finska laget Kaleva Rasti med Leksands OK och OK Roslagen hack i häl. Sedan blev det bara mer och mer Finland! Till växel efter 6 sträckor så toppade Rajamän Rykmentti för Lynx, Tampereen Pyrintö och bästa svenska lag, IK Hakarpspojkarna och bästa norska, Nydalens Skiklub. Därefter följde ytterligare 3 finska lag, Angelniemen Ankkuri, Helsingen Suunnistajat och IF Femman. Och därefter som lag nummer 9 och 10 OK Tyr och Tullinge SK.     

Och när tätlagen gått i mål så var den finska dominansen tydlig, sex av de tio förslag lagen var från Finland med Rajamäen Rykmenti i topp. Därefter IK Hakarpspojkarna, Delta, Tampereen Pyrintö, Angelniemen Ankurri, Helsing Suunnistajat, Tullinge SK, Turun Suunnistajat, Ronneby OK, och Leksands OK som 10a.

Vi får se i år vilka som vinner och om finnarna kommer att dominera. Vi återkommer med korta intervjuer både med förväntade topplag, men även med andra lag som tampas mot grannklubben, eller att klara omstarten. Alla lag har sin egen story.  

Uppdaterat: 29 augusti, 2017 kl. 22:48