USV TU Dresden är anmälda till 25manna

När vi såg att USV TU Dresden är anmälda till 25manna blev vi nyfikna och ställde några frågor. Här följer intervjun i översättning från engelska.

Har ni deltagit i 25manna förut?

Ja, vi deltog 2007 0ch 2008

Hur kom ni på att ni skulle åka på 25manna?

I slutet av fjolårets tävlingssäsong reste någon frågan om vi skulle försöka få ett lag till 25manna 2017 och förvånansvärt nog hade vi snart 25 engagerade löpare.

Vilka förväntningar har ni?

Vi förväntar oss inte att placera oss någonstans nära toppen, så vårt främsta mål är att inte stämpla fel, ha roligt och uppleva både atmosfären och lagandan vid denna unika stafettävling.

Hur reser ni hit?

De flesta av oss tar bilen på nattfärjan för den 1 300 km långa resan, men vissa har valt det mer praktiska (och dyrare) alternativet att flyga.

Är det dyrt för er att resa till Sverige?

Ja det kan man nog säga. Att komma dit är förmodligen den dyraste delen, men om du ser det som en semesterresa är det ändå värt det.

Hur är ert lag sammansatt? Har ni många yngre deltagare?

Vi har en bra och jämn fördelning av äldre och yngre löpare som representerar de flesta åldersgrupper, antar jag.

Var kommer ni att bo?

Vi har bokat in oss på ett vandrarhem i tyresö.

Berätta mer om er klubb

USV TU Dresden grundades 1941 och representerar för närvarande 31 olika sporter. Orienteringsavdelningen har mer än 200 aktiva medlemmar vilket gör oss till en av Tysklands största orienteringsklubbar.

Anordnar ni något evenemang som ni vill bjuda in svenska våra läsare till?

Vi har en intressant kontrollplockningstävling den 22 oktober, som traditionellt organiseras av klubbens juniorer. Med 109 kontroller i år kommer det att vara mycket roligt! Tävlingen brukar skapa visst intresse hos tjeckiska orienterare eftersom det ligger ganska nära gränsen, men vi skulle gärna set mer internationell konkurrens.

Mer information finns på  http://tu-ol-dresden.de/daten/wk/VPOL2017/index.html


Detta inlägg finns även på: Engelska
Uppdaterat: 1 oktober, 2017 kl. 08:40