Välj startgrupp på söndagens medeldistans

Vill du starta tidigt eller sent, eller kanske mittemellan?

För att underlätta och förenkla för alla tävlande (ej HD 18-21E) väljer du i år startgrupp på söndagens medeldistans.

Du kan välja mellan tidig, mellan eller sen start.

Om du ska anmäla dig i tex D16 i Eventor så väljer du en av startgrupperna D16 Tidig, D16 Mellan eller D16 Sen. Varje startgrupp lottas och slutligen slås de tre startgrupperna ihop till klassen D16.

Första start kommer att var kl 0900. Sista starttid för startgrupp Tidig, första/sista starttid för startgrupp Mellan samt första starttid för startgrupp Sen kommer att variera i olika klasser. Senaste start kl. 12.00.

Om fler än 90 löpare anmäler sig i en startgrupp kan arrangören komma att prioritera löpare från klubbar med lång resväg.

Klasser med fler än 180 anmälda kommer att delas.

Att denna nyhet kommer att uppskattas är vi helt övertygade om.

– Äntligen kan vi komma hem i hyfsad tid säger Malin Andersson från OK Nolaskogsarna, Örnsköldsvik, med nästan 60 mils bussresa att göra från 25manna. Hon fortsätter,

– Vi springer alltid söndagens medeldistans och tycker att det är toppen att man nu kan välja startgrupp. Det gör att tävlingen inte blir så utdragen och att vi inte behöver vänta på arenan hela dagen. Eftersom vi har drygt 60 mil hem efter tävlingen i stor buss kommer vi självklart att välja tidig startgrupp i år. Då kommer vi hem flera timmar tidigare än förra året. Det underlättar framför allt för de familjer med yngre barn som följer med.

Malin Andersson från OK Nolaskogsarna

För Gotlandslagen   är det precis tvärtom.

– Sovmorgon, underbart, sista startgrupp blir perfekt för oss eftersom båten hem går på söndagskvällen, säger Anna Samelius som räknar med fem lag från ”Team Gotland” och över 125 gotlänningar på plats under 25manna-helgen.

Uppdaterat: 10 augusti, 2017 kl. 07:56