Axel Granqvists tankar om 25mannamedeln och hans tips inför tävlingen!

Du missar väl inte 25manna Flemingsberg medel och Swedish League söndagen den 9 oktober? Läs elitlöpare Axel Granqvists tankar om 25mannamedeln och hans tips inför tävlingen!

Vad är ditt bästa 25mannamedeln-minne?

Mitt bästa minne måste vara från 2019 där jag vann H20 Elit-klassen. Var i riktigt bra slag då och medeldistanser i Stockholmsterräng passar mig väldigt bra, så det bara flöt på och jag genomförde loppet utan större misstag. Det var även en liten revansch från dagen innan på 25manna där jag blev bortgafflad när jag sprang förstasträckan.

Vilken betydelse har tävlingen för dig?

Det är en väldigt rolig tävling, men samtidigt är den ju typ sist på säsongen så kroppen har nästan gått in i ”grundtränings-mode” så det blir mer som en rolig tävling utan större prestige! Samtidigt är det väldigt många bra löpare med, så om känslan är bra kan det vara en riktig motivationsboost inför den stundande vinterträningen. I år när det är Swedish League-status på tävlingen blir den ju mycket viktigare, vilket gör att man fokuserar lite extra!

Hur tränar du inför årets 25manna och Swedish League?

Kommer nog inte träna något specifikt, utan mest försöka hålla formen uppe efter SM-tävlingarna. Jag vet att en medel i Stockholm passar mig bra och jag känner mig trygg i den terrängen.

Vilka tips skulle du ge för dom som aldrig har orienterat i Södertörnsterräng?

Ett bra tips i denna terräng som många stockholmare nog håller med mig om är att gå så mycket rakt på som möjligt i fina stråk och bocka av saker längs vägen. Helst ska man försöka hålla sig uppe på höjderna där undervegetationen är som minst jobbig. Man ska även så mycket som möjligt undvika att springa i sluttningar då det oftast där det är som mest stenbundet och risigt.


Detta inlägg finns även på: Engelska, Finska
Uppdaterat: 18 september, 2022 kl. 22:33