En 25manna-helg med flera spännande nyheter  

I syfte att öka kvalitén, utveckla 25manna- helgen och att förbättra för dig som deltagare har vi infört fyra konkreta nyheter.    

Du som deltagare kommer också att möta en terräng  som har vildmarkskänsla. Detta trots att tävlingen bara genomförs drygt 20 km från Stockholms City. Visst finns det stigar, och bitvis många, men merparten av dessa är läckra små stigar som ringlar sig fram i skogen mellan träd och höjder. Årets 25manna-helg blir en lagom utmaning för alla, oavsett ålder.    

I år lanserar vi dessa nyheter.

  • Damer på sträcka 6 istället för sträcka 3 på stafetten. Vi skiftar sträcka 3 och 6, vilket innebär att damer, oavsett ålder, springer sträcka 6. Och herrar, ej H17-39, springer sträcka 3. Genom denna förändring tror vi att damernas betydelse för slutresultatet kommer att öka. Och för klubbarnas lagledare får tänka till lite extra hur de sätter ihop laget.
  • Tre olika startgrupper för alla klasser på söndagens medeldistans (ej HD 18-21E). Välj mellan startgrupperna, Tidig start, Mellan start eller Sen start. Varje startgrupp lottas separat och därefter slås de ihop. Om så krävs kommer vi som arrangör att i första hand prioritera löpare från klubbar med lång resväg.  
  • Ingen sen prisutdelning på söndagen. I och med startgrupper så blir det ingen traditionell prisutdelningen efter söndagens tävling. Vi skickar prisbevis via mejl, gäller ej HD18-21E.
  • Gångavstånd mellan logi och arena. I nya Malmsjö skola erbjuder vi logi i många rum i olika storlekar, framförallt många små rum. Och gott om toaletter vid alla rum. Och nära till start för alla yngre& äldre på söndagens medeldistans.

Vi kommer att berätta mera om både de olika nyheterna samt annat intressant löpande på 25manna-webben.

Uppdaterat: 22 juli, 2017 kl. 14:12