25manna 2021 ställs in

Även 2021 tvingas 25manna ställa in. Anledningen är att nödvändiga tillstånd inte kommer att kunna beviljas på grund av pandemin.

Arrangörsklubbarna Täby OK, Attunda OK och Sundbybergs IK har tillsammans med 25mannaföreningen under det senaste året arbetat intensivt för att kunna genomföra ett normalt 25manna 2021. Men pandemin sätter ytterligare en gång stopp för landets största stafett, som vanligtvis lockar uppåt 10 000 deltagare.

– Vi har tyvärr tvingats konstatera att vi inte kan få nödvändiga tillstånd från berörda myndigheter. De lättnader i restriktioner och de allmänna råd som krävs för att genomföra 25manna 2021 ser inte ut att bli verklighet under den närmaste tiden, säger Claes Andersson, ordförande i 25mannaföreningen.

Täby OK kommer i stället arrangera en egen medeldistans med ett fullständigt klassutbud, antingen den 9 eller 10 oktober. Svenska orienteringsförbundet, Stockholms orienteringsförbund och Täby OK för dialog om tävlingen kommer ingå i Swedish League och/eller en World Ranking Event-tävling.

Mer information om vad som kommer att gälla för helgen 9-10 oktober kommer inom kort att kommuniceras i SOFT:s och StOF:s kanaler samt på Eventor.

25mannaföreningen hälsar alla orienterare välkomna till 25mannahelgen 2022 i Visättra med OK Södertörn och Snättringe SK som arrangörer. Visättra skulle ha varit platsen för 2020 års 25manna, som också fick ställas in på grund av pandemin.

Återbetalning av anmälningsavgifter till de klubbar som redan betalt in kommer att ske enligt tidigare kommunicerad information.

För frågor till tävlingsledningen kontakta info@25manna.se

Tävlingsledningen för 25manna 2021
My Rönnols, Täby OK
Thomas Widehag, Sundbybergs IK
Erik Daniels, Attunda OK


Detta inlägg finns även på: Engelska, Finska
Uppdaterat: 13 januari, 2022 kl. 00:21