Banorna är redo – nu väntar vi på er

Efter snart tre års förberedelser närmar sig 25manna Flemingsberg nu med stormsteg. Vi bjuder på några glimtar från skogen och kartan i den omväxlande terrängen som möter deltagarna den 8-9 oktober.

Banläggare Per Franzén från OK Södertörn har tillbringat många timmar i Flemingsbergsskogen vid det här laget. Som kartklippen visar finns det stigrika områden för ungdomar och veteraner närmast idrottsplatsen, men bara en liten bit bort är det näst intill vildmark. Och en utmanande kupering med detaljrika sluttningar i en annan del av tävlingsområdet.

Här kommer tusentals orienterare i oktober springa kors och tvärs för att hitta de bästa stråken mot de rätta kontrollerna.

– Är man inte van så kan det nog kännas lite stressande med så många människor i skogen samtidigt. Så det bästa är att ta det lite lugnt och inte stressa iväg för mycket. Och kolla kodsiffran, det kommer vara många kontroller och många som stämplar runt omkring dig, säger Per Franzén.

Banläggaren och alla andra funktionärer i Snättringe SK och OK Södertörn ser fram emot att välkomna alla deltagare, från ungdomar till veteraner och stora delar av världseliten. Först i stafetten och sedan i söndagens medeldistans, som i år både ingår i Swedish League och har status som World Ranking Event. För bästa pris, anmäl era stafettlag senast 28 augusti. Välkomna till 25manna Flemingsberg 8-9 oktober!

 

Bild på banläggaren

Kontrollpunkt 157 – sänkan, uppe i – kommer att få besök av många orienterare i oktober. Kanske är du en av dem?

Sex stycken kartklipp som visar olika terrängtyper

Kartklipp från det omväxlande tävlingsområdet.


Detta inlägg finns även på: Engelska, Finska
Uppdaterat: 27 juni, 2022 kl. 17:15