Gustav Bergman gillar 25manna

Vi träffade Gustav Bergman som just sprang hem segern vid Gotlands tredagars och självklart planerar att delta i 25manna 2017 med sin klubb OK Ravinen.

Förbereder du dig på något speciellt sätt?

25manna går ju vid Vårsta så jag vet vilken terräng som väntar. Men jag har bara sprungit där några gånger och det var länge sedan sist. Det är kul att komma bort från de absoluta närområdena. Jag tror att det kan bli både bra ungdomsbanor och bra seniorbanor.

I OK Ravinen gör vi några speciella 25mannaträningar och de är jag ju med på om jag är hemma. Så på den nivån kan jag ju förbereda mig.

Ni kom tia förra året, vad satsar ni på i år?

Topp tio är ett bra mål men jag tror vi har potential för topp fem om det går bra. Det är alltid svårt och man måste optimera laget genom hela stafetten. Klubben har inget uttalat mål annat än att ställa upp med fyra lag. Resultatmässigt tänker jag att topp tio är rimligt.

Gustav Bergman på Gotlands tredagars 2017.

Vilka sträckor är svårast?

Vi är ganska jämna men har historiskt sett tappat på seniorsträckorna men nu känns det som att vi är ganska bra där också. Jag tror att vi kan komma ganska högt upp på seniorsträckorna också.

Du tappade tre placeringar på sista sträckan förra året. Känner du press på dig själv i laget?

Ja det är klart. Jag var jättebesviken på mig själv i fjol.  Att jag inte gick så bra som jag hade velat, att det kändes dåligt. Jag lägger mycket press på mig själv och vill prestera riktigt bra. Samtidigt är det inget jag fokuserar på långt i förväg.

Vad tycker du om 25manna som tävling?

Jag tycker det är ett jättehärligt koncept. Det kunde vara ännu mer breddtävling än det är och man kunde dra ner på seniorsträckorna och ha ännu fler ungdomssträckor. Det är härligt att det finns en bredd och att alla får vara med i laget.

Uppdaterat: 18 juli, 2017 kl. 23:28