Simon Imarks tankar inför 25manna

Foto: Moa Gustafsson (Medel SM i Orsa 2022)

Nu är det bara ett par dagar kvar till 25mannahelgen och de flesta är nog i full gång med att analysera gamla kartor och diskutera möjliga banläggningar. Allt för att förbereda sig för terrängen som väntar under helgens tävlingar. Vi har pratat med elitlöpare Simon Imark från Tullinge SK som är uppväxt i Tullinge och välbekant med skogarna kring Lida Friluftsgård som ger sina tips inför 25manna.

Du som är välbekant med terrängen, har du några tips på hur man ska tänka om man inte är van vid den här typen av terräng?
Generellt är det väldigt fint och snabblöpt i Lidaskogen. Att vara extra noga med riktningen uppe på höjderna och tempoväxla in mot kontrollerna kan därför vara bra att tänka på när farten i övrigt kommer vara hög. Jag testsprang själv banorna tidigare i veckan och terrängen växlar ganska mycket genom banorna, vilket gör att man även måste vara flexibel med sin teknik och strategi för att lyckas bra.

Vad tror du kan bli mest utmanande under 25mannastafetten?
Som alltid på 25manna, med många sträckor och gafflingar, gäller det att ha koll på kartan så att man inte luras med till fel kontroll. Med så många löpare i skogen kan det dessutom bildas en del spår i skogen, vilket ibland kan ställa till det rejält om man väljer fel spår att följa.

Vilket skulle du säga är ditt bästa 25manna-minne?
När vi kom på en 9:e plats 2019. En rolig känsla när man får dela framgången med hela klubben, som alla bidragit med sin del till stafetten.


Detta inlägg finns även på: Engelska
Uppdaterat: 5 oktober, 2023 kl. 16:38