Stora Tuna förbereder sig inför 25manna 2023


Foto: Kristina Lindgren

Efter en hel del drama och en intensiv sistasträcka lyckades Stora Tuna OK kamma hem segern i 25mannastafetten 2022. Men hur tänker klubben i år? Hur ser förberedelserna ut hos den regerande klubben? Vi har pratat med Peo Svensk, elitansvarig om hur klubben tar sig an årets tävling.

Hur känns det nu när 25manna börjar närma sig?

Jo men vi har ju uttagningskommittéer på flera håll: damer, herrar, ungdomar och äldre som allihop samarbetar för att ta ut lagen. Så det är vi i full gång med. Sen kör vi dessutom 25manna-träningar med grannklubbarna i Borlänge såhär veckorna innan 25manna som det har varit bra uppslutning på. Vi kör ju tillsammans så det blir lite fler och mer stafettlikt.

Brukar ni samordna med grannklubbarna på något annat sätt?

Vi brukar samordna resa ibland. Vi har åkt med Domnarvet någon gång tidigare och i år tror jag att vi ska dela buss med Säter. Den går bara över dagen, så åker de som springer tidigt ner kvällen innan och bor över.

Hur ser förberedelserna ut nu de sista två veckorna?

Det kommer bli extra snack om 25manna de närmsta veckorna efter tisdagsträningarna. Framför allt nästa vecka då. Då brukar det vara någon som har med karta över området och provlägga lite banor också. Vi har ju inte alla löpare på plats i Borlänge, men de brukar kunna vara med på distans och kika på kartor och så. Det blir nog någon messengergrupp eller liknande där det kommer diskuteras kartor och banor.

Går tankarna något annorlunda nu när ni har några stycken elitlöpare som ni kommer sakna under helgen?

Jo vi saknar ju framför allt de tre bästa damerna. Så det minskar nog våra chanser lite grann och jag skulle inte säga att vi är någon favorit i år. Vi slår lite i underläge. Vi har ju fortfarande en hel del starka killar kvar, men på damsidan slår det hårdare. Sen har vi ju en stark dam med Tullingekoppling och lite terrängkännedom, Rebecka Heinrup. Men vi får se hur vi konfigurerar lagen där då i och med de speciella förutsättningarna.

Så om ni inte är favoriter, vilka skulle du säga är det då?

Ja men jag skulle säga IFK Göteborg och OK Linné. De har ju så många löpare, så för dem blir det inte lika avgörande om de tappar ett par bra. Vi har inte riktigt lika bra bredd. Ifjol var ju OK Kåre med där på slutet också, så de kan nog också bli ganska farliga. Men jag skulle nog säga IFK Göteborg och OK Linné som de största favoriterna i alla fall. Så kommer vi som lite underdog. Men fem bästa satsar vi nog ändå på.

Vi önskar Stora Tuna stort lycka till i årets tävling och så får vi se om Peo Svensks favorittippning stämmer!


Detta inlägg finns även på: Engelska
Uppdaterat: 28 september, 2023 kl. 17:32