Stafettbanorna – Tips från banläggaren

Sommaren går mot sitt slut och 25manna på Lida Friluftsgård i Botkyrka kommer allt närmare. Det är alltså hög tid att bekanta sig med terrängen. Vi kikar lite närmare på kartan och terrängen som deltagarna kommer få uppleva på nära håll under årets stafett den 7e oktober.

Banläggare Per-Ove Melinder från Tullinge SK har tillbringat många timmar i Lidaskogen i sina dagar, och fler har de blivit inför årets 25manna-stafett. Området består av mycket lättlöpta hällmarker och i allmänhet god sikt och löpbarhet, så man kan tänka sig att det bitvis kan gå rätt snabbt ute i skogen. Men det gäller att hålla koll och anpassa tempot när det behövs.

– Då det är god sikt på de flesta ställen i terrängen så gäller det att se upp då sikten blir sämre. I vissa områden är det dessutom diffust med få tydliga inläsningspunkter, så det gäller att fokusera så man inte tappar bort sig.

           

Banläggare och alla funktionärer i Tullinge SK och IFK Tumba SOK ser fram emot att välkomna alla deltagare, från ungdomar till seniorer och veteraner. Välkomna till 25manna Lida, Botkyrka 7-8 oktober!

Vill du veta mer om terrängen för 25mannamedeln? Håll utkik på hemsidan och följ oss på Facebook och Instagram för uppdateringar.


Detta inlägg finns även på: Engelska
Uppdaterat: 14 augusti, 2023 kl. 22:02