Tolered Utby OL anmälde första laget

Tolered Utby OL var snabbast med anmälan. Vi frågade  Mia Gustafsson hur det gick till.
– Jag gillar framförhållning och hade gått ut med möjlighet för klubbmedlemmarna att intresseanmäla sig redan i våras. När jag insåg att vi hade fått ihop tillräckligt många som ville springa gick jag in och anmälde ett lag. Att vi var först var nog bara en slump, anmälan hade nyligen öppnat.

Klubben har en avspänd målsättning med 25manna och ser tävlingen som ett roligt sätt att umgås hela klubben tillsammans.
– Vi har ett tag haft målsättningen att varje år komma runt, bli godkända på alla sträckor och ha roligt på vägen. Nu växer klubben och vi är på god väg för att kunna ha två lag framöver och då kan vi nog höja ribban något och hoppas på lite bättre placeringar, berättar Mia Gustafsson.

25manna är ett perfekt sätt för medlemmar i Tolered Utby OL att komma iväg tillsammans oavsett ålder. Det blir en fin avrundning på säsongen där medlemmarna lär känna varandra och kan heja på och peppa varandra. Eftersom de reser med en stor buss är det toppen med startgrupperna på söndagen så att alla startar någorlunda samtidigt.

Mia Gustafsson delar med sig av ett tips till oss arrangörer.
– Jag som lagledare hade önskat ett färdiggjort lagformulär i excel-format så att varje klubb inte behöver konstruera ett eget för varje år. Ett formulär där alla sträckor finns, hur långa och vilken svårighetsgrad sträckorna har. Där man kan skriva i vilken sträcka varje löpare ska springa, tider och telefonnummer till alla i laget o.s.v.

Uppdaterat: 20 augusti, 2017 kl. 11:57