Bil & Parkering

Detta PM riktar sig till deltagare och publik som anländer till arenan med bil. Det finns ett begränsat antal parkeringsplatser och huvudparkeringen ligger på en äng som kan bli lerig vid regnig väderlek. Överväg därför om möjligt att åka kollektivt till arenan.

Om du väljer att parkera utanför parkeringsområdet och ta cykeln från bilen till arenan så finns det en cykelparkering vid arenan.

Säkerhet

Kom i tid så att du inte får bråttom att parkera och ta dig till arenan. Kommer du tidigt på morgonen så bär gärna reflex.

Det är viktigt att följa trafikskyltarna och att parkera på anvisad plats. På grund av trafikmängden är det mycket svårt att ta sig tillbaka till parkeringsplatsen om man kör fram mot tävlingsarenan före parkering.

Regler

Det är du som är ansvarig för din bil och hur den är parkerad. Parkeringsförbudet i området inom parkering 2 är hävt under helgen, men vissa regler måste ändå följas:

  • Blockera inte utfarter
  • Håll avstånd till korsningar (ca 10 meter)
  • Lämna en lapp i bilrutan med ditt mobilnummer i fall vi skulle behöva nå dig.
  • Ingen parkering är tillåten över natten i områdena.

Vi är mycket tacksamma för att kommunen och företag ställer upp och lånar ut sina parkeringsytor. Hjälp oss att tacka dem genom att inte skräpa ner i området!

Betalning

På lördagen ingår parkeringsavgiften i anmälningsavgiften för laget. På söndagen betalar du 40 kronor när du kommer till arenan. Betalning sker med swish.

Vägbeskrivning

Du hittar parkeringen på koordinaterna 59.22892 N och 17.95669 E.
Avståndet mellan huvudparkeringen och arenan är ca 2,5 km.

A

Kommer du på väg 226 (Huddingevägen) från Stockholm så tar du väg 259 (Glömstavägen) till rondellen med avfart till Gamla Tullingevägen. Efter ca 500m svänger du höger till Kasvägen och följer därefter parkeringsvakternas anvisningar.

B

Kommer du på väg 226 (Huddingevägen) från Tumba så svänger du till vänster vid rondellen efter järnvägsstationen in på Hälsovägen och vidare till Katrinebergsvägen. Sväng höger vid framkomsten till Glömstaleden och följ anvisningarna.

C

Kommer du på väg 259 (Glömstaleden) från Vårby passerar du infarten till Katrinebergsvägen och kör ytterligare ca 500 m för att ta av mot parkeringen enligt funktionärernas anvisningar.

  • Infarterna är markerade med orienteringsskärmar.
  • Funktionärer som leder dig rätt finns utplacerade, men området är stort så du kan få köra en bit innan du ser en funktionär som visar var du kan stå.
  • När huvudparkeringen är full sker en omdirigering till annan parkering.

Kontakt

trafik@25manna.se 

 

Uppdaterat: 18 september, 2022 kl. 22:00