Alla ska med när IFK Mora åker till Stockholm för 25manna

IFK Moras Konstantin Serebryanitskii 25manna 2022 – Foto: Moa Gustafsson

För många klubbar är 25manna en av årets höjdpunkter. Det är ett tillfälle att föra samman hela klubben och få tävla med klubbkompisar som man aldrig får tävla med annars. Men det är inte alltid helt lätt att få ihop tillräckligt många löpare för en komplett laguppställning. Och att få ihop mer än ett lag kan kräva en rejäl kraftsamling. Detta vet IFK Mora ett och annat om. Klubben har gjort en imponerande insats i år för att få ihop fler lag än förra året.

Till 25manna 2022 fick IFK Mora knappt ihop två lag, så i år tog klubben tidigt ett beslut om att satsa hårt på 25manna 2023.
– I år är målet att tre lag ska ta sig runt, berättar Ulf Rask.

För att få så många som möjligt att anmäla sig till tävlingen har klubben skickat ut kort till alla medlemmar där man uppmuntrar alla till att anmäla sig och hänga med på den fartfyllda stafetten, oavsett om det är som löpare eller för att heja på klubbkompisarna.
– I dagsläget är det 85 stycken som anmält intresse att åka med, där cirka 10 stycken följer med som supportar. Och då är det fortfarande ett antal elitlöpare som inte lämnat besked än, då de inte vet om det blir några landslagsuppdrag eller eller inte som krockar med stafetten, förklarar Ulf.

Dessutom har klubben bokat både transport och boende i god tid och för att få med så många som möjligt klubben för en stor del av logi- och resekostnaderna. Och särskilda träningspass är planerade de med:
– Vi kommer ha två stycken 25manna-träningar med gafflade banor och gemensam start. Allt för att träna inför 25manna.


Detta inlägg finns även på: Engelska
Uppdaterat: 22 augusti, 2023 kl. 21:01